Voordelen Magento

De voordelen van Magento

Wanneer u een nieuwe webshop of website laat maken zijn er veel verschillende opties op het gebied van het content management systeem (CMS) die u kunt kiezen. Bijvoorbeeld WordPress, Shopify, of Magento. Elk systeem heeft verschillende functionaliteiten, opties en voordelen. Magento is een van deze opties. In dit artikel leggen we de voordelen van een magento webshop of website uit.

Magento is een open source e-commerplatform. U kunt als gebruiker binnen dit systeem gemakkelijk uw webshop uitbreiden of beheren. Het systeem is uitermate schaalbaar, door deze schaalbaarheid kan het systeem met uw bedrijf meegroeien. Het is niet voor niks dat grote webshops als Ford, Samsung en Coca Cola draaien op Magento. Binnen Magento is er de keuze uit twee systemen: Magento open source en Magento Commerce. Tegenwoordig is ook Magento 2 gelanceerd. Magento 2 is de nieuwste bijgewerkte versie van het systeem.

Wat is magento

Lees hier meer over op ons blog Wat is Magento.

Benieuwd naar de verschillen tussen open source magento en Magento enterprise? Lees dan ons blog over Magento Community vs Magento Enterprise.

Wat zijn de voordelen van magento als e commerce platform

Een Magento platform biedt u verschillende voordelen. Hieronder lichten we er een aantal uit:

Schaalbaarheid

Magento webshops zijn gemaakt met oog op schaalbaarheid. Hierdoor kun je als kleine onderneming starten en met Magento doorgroeien tot een groot bedrijf zonder dat je het hele fundament van je website hoeft te wijzigen. Dat kan gaandeweg flink kosten besparen voor uw onderneming. De aanpasbare architectuur van de website zorgt ervoor dat deze makkelijk kan worden gewijzigd als uw bedrijf groeit en u bijvoorbeeld nieuwe categorieën wilt toevoegen op uw website.

Meertalig

Ook wanneer u uw website wilt uitbreiden naar een ander land komt de schaalbaarheid van Magento goed van pas. Het platform biedt ondersteuning voor verschillende talen en valuta’s waardoor u gemakkelijk op kunt schalen naar nieuwe markten.

SEO optimaliseren

De SEO-functionaliteit van deze e-commerce oplossing vormt een SEO-vriendelijk systeem met een uitgebreid scala aan SEO-tools. Enkele van deze tools omvatten:

  • Geoptimaliseerde URL’s voor zoekmachines
  • Sitemaps
  • Gelaagde navigatie
  • Meta-tags, enzovoort.

Hiermee heeft u alle ingrediënten in huis om uw webshop in de zoekmachines te laten groeien naar een hoge positie. U kunt zelf aan de slag met de online vindbaarheid van uw webshop.

Functionaliteiten

Magento biedt verschillende functionaliteiten die u als ondernemer kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld een voorraadbeheer systeem, een interne zoekfunctie, betalingsverwerkers, maar bijvoorbeeld ook specifieke betaalmethoden in de check out. U kunt dit zelf ontwikkelen of door Magento ontwikkelaars laten maken.

Betaalsystemen

De meest populaire betaalsystemen worden allemaal ondersteund. Dat draagt ook weer bij aan de schaalbaarheid van de website, andere landen hebben soms weer andere populaire betaalsystemen. Denk bijvoorbeeld aan België met Bancontact. Zo kunt ook alle populaire betaalmethodes aan uw klanten aanbieden. Wat conversie verhogend kan werken.

Voorraadbeheer

Het orderbeheersysteem van Magento biedt effectieve ondersteuning bij het beheren van vraag en aanbod. Zelfs bij een divers scala aan verkoopkanalen en locaties maakt het systeem het eenvoudig en overzichtelijk om uw voorraad, inclusief retouren, te beheren. Deze functionaliteit vereenvoudigt het voorraadbeheer aanzienlijk. De voordelen van het orderbeheer zijn onder andere:

  1. Kostenbesparing: Doordat bestellingen en voorraad op één centrale locatie worden beheerd, worden operationele kosten verlaagd. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van middelen en een geoptimaliseerde supply chain.
  2. Efficiënte afhandeling van retouren: Het systeem maakt het mogelijk om retouren op een gestroomlijnde manier af te handelen, terwijl tegelijkertijd terugbetalingen geautomatiseerd kunnen worden. Dit vermindert de administratieve last en verbetert de algehele klanttevredenheid.
  3. Consumentenervaring verbeteren: Door producten die niet op voorraad zijn niet aan te bieden of weer te geven, wordt de consumentenervaring verhoogd. Klanten worden zo alleen blootgesteld aan beschikbare producten, wat bijdraagt aan een positieve en transparante winkelervaring.

Koppelingen met externe platformen

Doordat Magento een populair systeem is zijn er ook veel externe platformen die een makkelijke koppeling kunnen maken met een magento webshop. Denk bijvoorbeeld aan koppelingen met AFAS software, Exact, Unit4, Channable, Hubspot, SAP en nog veel meer. Hierdoor kunt u wanneer u bedrijf groeit en behoefte heeft aan een PIM, kassa-, marketing-, ERP-systeem of business intelligence tool gemakkelijk worden aangesloten om gebruik te maken van de functionaliteiten.

Gebruiksvriendelijkheid

De backend van Magento is erg intuïtief gemaakt zodat u er gemakkelijk mee kunt werken. Ook wanneer u geen of weinig ervaring heeft met het managen van websites. Er is daarnaast veel content beschikbaar online om u te helpen wegwijs te worden. Doordat Magento erg populair is zijn er bijvoorbeeld ook veel video’s en tutorials gemaakt over functionaliteiten. Dat maakt niet dat u in Magento alleen simpele dingen kunt wijzigen. Binnen dit Content Management Systeem kunt u tot in details zaken wijzigen of laten wijzigen. Zo heeft u wel compleet de controle over alle aspecten op uw website.

Voor alle schermen

Magento voldoet uitstekend aan de eisen van mobiel webontwerp. Zowel de gratis community-editie als de zakelijke versie maken gebruik van het HTML5-framework om de mobiele winkelervaring te verbeteren. Hierdoor blijft uw e-commerce winkel voortdurend geoptimaliseerd op alle schermen. Zo bent u op alle devices goed zichtbaar en werkt de webwinkel naar behoren. Op mobiele apparaten, tablets of desktopschermen.

Magento is een optimaal systeem om te groeien

Magento is dus een geschikt medium voor iedereen die een schaalbare webshop of website zoekt. Magento is gebruiksvriendelijk maar tegelijk ook uitgebreid. U kunt er snel gebruik maken van nieuwe technieken zoals een betere performance. Een ideale combinatie waarmee u uw bedrijf kunt laten groeien. U heeft eindeloze mogelijkheden met bijvoorbeeld plug ins, extensies en lay outs.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw e-commerceplatform? Lees hier meer over een Magento webshop laten bouwen of neem contact op.