Magento 2 migratie

Magento 2 migratie: overstappen naar magento 2

Wanneer u een webshop heeft, en al helemaal een magento webshop dan heeft u vast wel eens gehoord van Magento 2. Magento 2 is een upgrade van Magento 1 en heeft daardoor veel nieuwe en verbeterde functionaliteiten ten opzichte van de huidige magento webshop. Om met uw webshop de beste resultaten te halen kan het goed zijn om over te stappen naar het nieuwe magento. In dit blog nemen we u mee in de voordelen van magento 2 en hoe een magento 2 migratie werkt. Wilt u gelijk een migratieplan aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op. Als bewezen magento specialist helpen we u graag met een soepele migratie van uw e-commerce platform.

Het definitieve einde van Magento 1 juni 2020

magento 1 naar magento 2

Het einde van Magento 1 in juni 2020 is dan onherroepelijk voltooid verleden tijd. Dit is de hoofdreden om zo snel mogelijk een Magento migratie van Magento 1 naar Magento 2 uit te voeren. Als webshopeigenaar zal u er rekening mee moeten houden dat het platform van Magento 1 geen updates in de toekomst meer gaat uitbrengen voor modules en plug-ins. Aangezien de Magento migratie een lang en complex project is, bent u haast verplicht om zo snel mogelijk te starten met de planning van de Magento 2 migratie, zowel op vlak van quoteren als het nachecken.

De voordelen van magento 2

overstappen naar magento 2

Overstappen naar magento 2 heeft een aantal voordelen. Hieronder lichten we deze kort toe.

Betere laadtijden

Magento 2 is volledig geoptimaliseerd voor pagina snelheid. Uw klanten krijgen hiermee een razendsnelle webshop te zien. Zowel op desktop als op mobiel. Dat heeft een positief effect op het conversiepercentage. Deze is namelijk bewezen hoger wanneer u een snellere laadtijd op een website heeft. Daardoor is overstappen naar magento 2 voor webshopeigenaren interessant om te onderzoeken. Met een nieuwe magento 2 webshop zorgt u voor een optimale gebruikerservaring.

Verbeterde bestelomgeving

Magento 2 heeft een verbeterde bestelomgeving gelanceerd. De huidige kassa in Magento 1 is een kassa in 6 stappen. Magento 2 telt slechts twee stappen, waardoor de procedure eenvoudiger en sneller is voor de consumenten. Bovendien is het nieuwe afrekenproces beschikbaar voor ongeregistreerde bezoekers. Gebruikers die een account hebben, worden automatisch geïdentificeerd aan de hand van hun e-mailadres.

Met de Magento upgrade van Magento 1 naar Magento 2 zijn handelaren in staat om de aankoopmodule – de zogeheten Instand Purchase – te gebruiken die het mogelijk maakt om bestellingen in enkele seconden af te ronden en te plaatsen, zonder dat ze nog het hele afrekenproces moeten doorlopen. Tijdens de registratie van gekochte producten, kunnen ze eerder opgeslagen gebruikte betalingsgegevens en verzendingsinformatie bekijken. Andere stappen om af te rekenen kunnen hierdoor worden overgeslagen.

Hierdoor is het nog makkelijker voor klanten om het bestelproces af te ronden. Ook dat draagt weer bij aan het conversiepercentage van uw webshop. Samen met de paginasnelheid kan overstappen naar magento 2 zorgen voor een groei in het conversiepercentage van bezoekers op uw nieuwe webshop in Magento 2 ten opzichte van de huidige situatie.

Veiligere website

Draait uw webshop nog op Magento 1? Dan is overstappen naar magento 2 zeker de moeite waard om te overwegen. Magento heeft de support van Magento 1 namelijk stopgezet. Hierdoor kunt u belangrijke security patches missen die wel voor Magento 2 worden gemaakt. In Magento 2 bent u wel voorzien van deze updates mits u uw webshop blijft updaten. Doordat Magento open source systeem is van adobe commerce worden er vaak updates uitgebracht die kunnen bijdragen aan de veiligheid van uw website of webshop.

De beveiligingsfuncties van Magento 2 omvatten:

  • Het wachtwoordbeheer wordt verstrekt door gebruik te maken van Google ReCAPTCHA en de zogenaamde ‘Two Factor Authentication’
  • Verbeterde preventie van cross-site scripting aanvallen
  • Flexibeler maken van het bezit en de rechten van het bestandssysteem
  • Verbeterde beveiliging van ‘clickjacking’
  • Toegestaan met behulp van een willekeurige Magento Admin URL

Daarnaast introduceerde Magento een gratis beveiliging scantool die regelmatig websites van klanten controleert en updates geeft met betrekking tot bekende beveiligingsrisico’s en malware.

Verbeterde gebruikersinterface

Terwijl Magento 1 een breed scala aan tools biedt waarmee eigenaren van websites hun winkel kunnen aanpassen, vinden het overgrote deel van de mensen de administratieve interface van de originele versie nogal verwarrend. Vooral als u het voor de eerste keer opent en gebruikt, kan u het wel eens intimiderend vinden. Bovendien is er geen tool te vinden met responsive design. Met de nieuwe versie van Magento 2 is de admin-gebruikersface aanzienlijk verbeterd. Het is niet alleen gebruiksvriendelijker en responsive, maar de gebruiker van de website is ook makkelijker te bereiken zonder te worden overstelpt door meerdere opties. Belangrijker is dat de interface van de pagina’s met producten drastisch is vereenvoudigd. In tegenstelling met het platform Magento 1 hoeft u niet meer op meerdere tabbladen te klikken om een product te maken.

Nieuwe functionaliteiten

Net als de security patches hierboven worden er voor Magento 1 ook steeds minder functionaliteiten ontwikkeld. Het ontwikkelen richt zich vooral op de nieuwe magento 2. Hierdoor heeft u niet alleen al standaard meer functionaliteiten en plug ins op het nieuwe platform, maar bent u ook verzekerd van nieuwe functies en ontwikkelingen. Zo blijft u altijd up to date met ontwikkelingen in de markt en kunt u hierop inspelen met nieuwe mogelijkheden.

Nieuwe functies die u vindt bij magento migratie

De architecturale technische kant van Magento 2 is enorm verbeterd ten opzichte van Magento 1. De structuur van bestanden is versoepeld en vereenvoudigd voor thema’s, extensies en allerhande andere toepassingen. Met Magento 1 had u de code van een extensie of thema nodig op een paar verschillende plaatsen in de bestandsstructuur. Met het nieuwe platform is er nu slechts één map met alle benodigde codes voor de noodzakelijke extensies. Dit maakt het voor een gebruiker eenvoudiger om extensies te verwijderen of aan te passen. Daarnaast zijn er opties voor aanvullende technologieën zoals composer en Jquery. Ook is het met de ondersteuning van een verbeterde architectuur het upgrade proces vereenvoudigd. Zo is het verplaatsen van Magento 2.0 naar 2.1 eenvoudiger dan het muteren van de de Magento 1.7 naar de 1.8 versie. Het gaat eenvoudiger zijn om Magento 2 te upgraden en te onderhouden.

De nieuwste functies zoals API-beheerpaneel en kleurstalen worden regelmatig geïntroduceerd in Magento 2. De API-panelen kunnen makkelijk worden gecontroleerd in het beheerpaneel, waarbij de integratie van Magento 2 met de API functionaliteit eenvoudiger is dan Magento 1. U vastklampen aan Magento 1 zou betekenen dat u niet in staat bent om toegang te krijgen die een aanzienlijk voordeel kunnen opleveren voor uw online webshop.

Ons stappenplan voor een succesvolle Magento 2 migratie

Voor een nieuwe magento installatie hebben wij een migratieplan met een vast stappenplan.

1. Inventarisatie

Samen kijken wij welke extensies, modules, integraties en maatwerk uw huidige webshop heeft. Vervolgens bespreken wij de nieuwe wensen en functionaliteiten die u wilt hebben in de nieuwe omgeving.

2. Extensies en thema’s

Omdat Magento 2 een heel nieuw systeem is moet het thema opnieuw ontwikkeld worden. Houd er ook rekening mee dat eerder aangekochte extensies niet zullen werken binnen Magento 2. U kunt kijken of de ontwikkelaars een nieuwe versie voor Magento 2 hebben gelanceerd. Anders moet u overwegen om een andere extensie te gebruiken.

3. Start ontwikkeling

Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van uw nieuwe Magento 2 webshop. Wij implementeren de gewenste modules en configureren de webshop. Vervolgens gaan wij aan de slag met design en lay-out.

4. Datamigratie

Wij migreren uw huidige data. Attributen, categorieën, producten, klantengegevens en bestellingen worden gemigreerd naar de nieuwe omgeving.

5. Testen

Voordat wij u laten testen, is uw webshop al helemaal door ons getest. Wij checken performance, snelheid, betalingen en analyseren de gehele webshop. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om alles nog een keer goed door te testen.

6. Live

Wij migreren de laatste nieuwe data van uw oude webshop. Hierna zetten wij uw nieuwe webshop live. Wij laten u natuurlijk niet aan uw lot over. Zo zullen er altijd vragen zijn, nieuwe wensen komen. Wij helpen u graag wanneer de opdracht gerealiseerd is voor hulp, onderhoud of uitbreidingen van uw webshop.

Waarom door ons uw Magento webshop te laten migreren?

Wilt u uw webshop migreren naar Magento 2? Wij zijn professionele Magento specialisten, die gebruik maken van het Magento B2B/B2C e-commerce platform om bedrijven verder te helpen hun klantenbetrokkenheid te verhogen en hun conversiepercentage te verbeteren. We hebben al veel webshops overgezet naar Magento 2 en kunnen u helpen om dit vlekkeloos over te zetten.

Indien u belangstelling heeft om te overstappen naar Magento 2, staan onze ervaren gecertificeerde Magento ontwikkelaars voor u klaar. Neem contact via het contactformulier voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.