Magento 2 migratie

Magento 2 migratie: wilt u ook overstappen naar Magento 2?

Als u dit artikel leest, bent u er wellicht van bewust over het nieuws dat Magento 1 vanaf 1 juni 2020 niet meer ondersteund wordt. Sommige handelsondernemingen roepen alle hens aan dek om aalvlug om te overstappen naar Magento 2 en een Magento 2 migratie uit te voeren. Maar de rest van de Magento gemeenschap blijft voorlopig de oudere versie gebruiken. Bent u één van hen die de overstap voorlopig nog niet waagt? En stelt u zich de vraag waarom u zo snel mogelijk de mogelijke stap van Magento 1 naar Magento 2 te verhuizen zou overwegen? Dan moet u dit artikel verder blijven lezen.

Het definitieve einde van Magento 1 juni 2020

magento 1 naar magento 2

Het einde van Magento 1 in juni 2020 is dan onherroepelijk voltooid verleden tijd. Dit is de hoofdreden om zo snel mogelijk een Magento migratie van Magento 1 naar Magento 2 uit te voeren. U zal er rekening mee moeten houden dat het platform van Magento 1 geen updates in de toekomst meer gaat uitbrengen voor modules en plug-ins. Aangezien de Magento migratie een lang en complex project is, bent u haast verplicht om zo snel mogelijk te starten met de planning van de Magento 2 migratie, zowel op vlak van quoteren als het nachecken.

Wat is er belangrijk om te weten van de Magento 2 migratie?

overstappen naar magento 2

Magento 2 werd in 2015 in het leven geroepen en wordt beschouwd als een heel belangrijke stap voorwaarts ten opzichte van Magento 1. Het is belangrijk om te weten dat het platform van Magento 2 volledig nieuw is. In die mate zelfs dat het geen upgrade van Magento 1 naar 2 wordt. Vrij vertaald. Het migratieproject gaat in feite een heropbouw worden waar u van nul af aan opnieuw moet beginnen.

Magento 2 biedt veel meer functionaliteiten

Magento 2 biedt een bredere waaier van functionaliteiten en out-of-the-box mogelijkheden. Dit geeft de handelaars de wendbaarheid en flexibiliteit om uitzonderlijke klantervaringen te leveren. Het zijn precies deze vernieuwde parameters waarom talrijke winkeliers in grote mate kiezen voor het platform van Magento 2. Laten we even alles op een rijtje zetten wat de meeste voordelen zijn die een Magento migratie zo noodzakelijk maakt. Hieronder leest u de 6 grootste pluspunten bij een Magento 2 migratie:

1.De laadtijd is aanzienlijk sneller

De originele versie van Magento 1 – die overigens gratis was – ondersteunt geen paginagrote caching en kan bovendien geen groot aantal transacties in een korte tijdsspanne verwerken. Zelfs het aantal pagina’s dat het kan verwerken in een uur is slechts beperkt tot 200.000. Wanneer u de Magento migratie gaat uitvoeren, kan de nieuwe versie van het CMS systeem 10 miljoen paginabezoekers binnen een uur aan. Dat scheelt zich uiteraard een hele slok op een borrel. Daarnaast vereist Magento 2 Mysql 5.6. Magento 2 is uitsluitend gemaakt om te profiteren van de vorderingen die het Mysql database systeem op dit ogenblik biedt wat betreft de snelle verwerking van query’s, caching en herindexering om maar een paar innovaties op te noemen. De ondersteuning van Magento 2 zorgt ervoor dat de URL’s, productgegevens en de inventaris meteen worden bijgewerkt zodra de producten, attributen of andere bijhorende onderdelen worden afgehandeld. In Magento 2 is het mechanisme van herindexering veel efficiënter geworden wat betekent dat het een lagere impact gaat hebben op de algemene prestaties van de online winkel. Naast het database systeem Mysql 5.6 heeft de nieuwste versie van Magento een bijgewerkte versie van PHP nodig om de laadtijden te verbeteren en het cachingproces bij te werken.

2. De gebruikersinterface is verbeterd

Terwijl Magento 1 een breed scala aan tools biedt waarmee eigenaren van websites hun winkel kunnen aanpassen, vinden het overgrote deel van de mensen de administratieve interface van de originele versie nogal verwarrend. Vooral als u het voor de eerste keer opent en gebruikt, kan u het wel eens intimiderend vinden. Bovendien is er geen tool te vinden met responsive design. Met de nieuwe versie van Magento 2 is de admin-gebruikersface aanzienlijk verbeterd. Het is niet alleen gebruiksvriendelijker en responsive, maar de gebruiker van de website is ook makkelijker te bereiken zonder te worden overstelpt door meerdere opties. Belangrijker is dat de interface van de pagina’s met producten drastisch is vereenvoudigd. In tegenstelling met het platform Magento 1 hoef je niet meer op meerdere tabbladen te klikken om een product te maken. Dat was trouwens een heikel punt bij de originele versie van Magento. Of het nu gaat om het toevoegen van video’s van Vimeo of Youtube of mooie afbeeldingen. Alles kan nu via Magento 2 heel simpel worden uitgevoerd omdat je nu standaardopties voor hetzelfde krijgt.

Terwijl Magento 1 een enkele beheerder ondersteunt die de gegevens van de producten in één keer manipuleert, zijn er extra beveiligingen bij Magento 2 waarmee meerdere beheerders van de website tegelijkertijd kunnen werken om de te onderhouden. Dit maakt het uiteraard makkelijker voor de gebruikers om hun producten up-to-date te houden en het team veel efficiënter te maken. Deze bijkomende functie is vooral voor grotere webwinkels heel gunstig met meerdere producten die heel veel dagelijks verkeer ontvangen.

3. Ook de ervaring bij de klanten is aangenamer

Ook de gebruiksvriendelijkheid bij klanten is aanzienlijk verbeterd met Magento 2. De minpunten werden weggewerkt en vooral wat het winkelmandje betreft. Met behulp van deze drastische correcties is het winkelen sneller en makkelijker geworden voor de klanten. Enkele van de meest belangrijke veranderingen zijn:

Eenvoudiger en soepeler afrekenen

Het is van cruciaal belang dat de kassa zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt voor de potentiële klanten. Zeker wat betreft de omrekeningskoersen. Het is daarom heel belangrijk dat complicaties bij het afrekenen aan de online kassa moeten worden uitgesloten. Moderne klanten hebben een lage tolerantiegrens wanneer het gaat om het afwikkelen van producten aan de kassa. Complicaties bij het afrekenen kan nefaste gevolgen hebben.

Het registratieproces is vereenvoudigd

Het registratieproces is zo vereenvoudigd dat de klanten alles kunnen doorlopen nadat ze een product hebben besteld wat een hele vooruitgang betekent. Het proces om af te rekenen geeft nu details van elke bestelling, stap voor stap. Dit zorgt ervoor dat klanten zich comfortabel en op hun gemak voelen.

De integratie van PayPal is verbeterd

Ook de integratie van het betalingssysteem PayPal onderging een facelift. Het is bijvoorbeeld nu zelfs niet meer nodig om lange gegevens in te voeren zoals het factuuradres. Deze administratieve zaken worden immers afgehandeld door PayPal zelf.

Het besteloverzicht bevat foto’s van de bestelling

Het definitieve overzicht van de bestellingen bevat ook foto’s van de verschillende producten die werden aangekocht. Dit is een ruggensteuntje om fouten van bestellingen te minimaliseren en het aantal retour aanvragen drastisch te verminderen. Hierdoor wordt het vertrouwen van de consument bevordert wat uiteraard automatisch leidt tot betere omzet. Hoe minder formulieren verwarrend overkomen zoals bijvoorbeeld een accountregistratie, zoveel sneller verloopt uiteraard het traject om af te rekenen.

4. Mobiel winkelen is een bijkomende troef

Bijna de helft van de transacties die online gebeuren, worden opgezet via mobiele apparaten. De mobiele gebruikservaringen zijn door de bovengenoemde verbeteringen aanzienlijk in een nieuw jasje gestoken. Het browsen op mobiele applicaties is langzamer en ingewikkelder. De winkelende consument is heel sterk afhankelijk van de aangeboden zoekopties. Als je de Magento 2 migratie doorvoert, is de functie om te zoeken duidelijk verbeterd om het voor de online klanten gemakkelijker te maken om het product te vinden waar ze op zoek naar zijn. Nu google trouwens vermeldt dat ze de prestaties van een website op mobiele applicaties meten vooraleer ze de prestaties op de desktop controleren, profiteert u ook van de zoekresultaten van Magento 2 en de mobiele correcties die werden uitgevoerd.

5. Nieuwe functies die u vindt bij magento migratie

De architecturale technische kant van Magento 2 is enorm verbeterd ten opzichte van Magento 1. De structuur van bestanden is versoepeld en vereenvoudigd voor thema’s, extensies en allerhande andere toepassingen. Met Magento 1 had u de code van een extensie of thema nodig op een paar verschillende plaatsen in de bestandsstructuur. Met het nieuwe platform is er nu slechts één map met alle benodigde codes voor de noodzakelijke extensies. Dit maakt het voor een gebruiker eenvoudiger om extensies te verwijderen of aan te passen. Daarnaast zijn er opties voor aanvullende technologieën zoals composer en Jquery. Ook is het met de ondersteuning van een verbeterde architectuur het upgrade proces vereenvoudigd. Zo is het verplaatsen van Magento 2.0 naar 2.1 eenvoudiger dan het muteren van de de Magento 1.7 naar de 1.8 versie. Het gaat eenvoudiger zijn om Magento 2 te upgraden en te onderhouden.

De nieuwste functies zoals API-beheerpaneel en kleurstalen worden regelmatig geïntroduceerd in Magento 2. De API-panelen kunnen makkelijk worden gecontroleerd in het beheerpaneel, waarbij de integratie van Magento 2 met de API functionaliteit eenvoudiger is dan Magento 1. Je vastklampen aan Magento 1 zou betekenen dat je niet in staat bent om toegang te krijgen die een aanzienlijk voordeel kunnen opleveren voor uw online webshop.

6. Betere mogelijkheden om te testen

Met Magento 1 was het testen om bugs te vinden niet zo een gemakkelijke taak. Het is superbelangrijk voor elke online webwinkel om te werken met een op maat gemaakt en complex systeem. Vol met modules en uitbreidingen om de risico’s zoveel mogelijk beperkt te houden. Dit geldt vooral voor webshops die veel verkeer ontvangen.

Het testen blijft erg belangrijk en met Magento 2 is dat ook eenvoudiger gemaakt. U kan nu op een simpelere manier nachecken of functies en nieuwe modules in strijd zijn met je huidige bestaande systeem. Er is nu een soort ‘framework’ ingebouwd voor het testen dat kan worden gebruikt om geautomatiseerde tests uit te voeren op elke online shop, ongeacht de grootte van deze winkel.

Het instellen van verbeterde veiligheidsfuncties

Alle e-commerce platforms zijn aanlokkelijke doelen voor hackers vanwege de overgevoelige betalingsinformatie die noodzakelijk is om een aankoop te doen. Na het uitvoeren van Magento 2 migratie, ben je voorzien van extra functies om je online winkel te beveiligen en een nep inlog te vermijden. De beveiligingsfuncties van Magento 2 omvatten:

  • Het wachtwoordbeheer wordt verstrekt door gebruik te maken van Google ReCAPTCHA en de zogenaamde ‘Two Factor Authentication’
  • Verbeterde preventie van cross-site scripting aanvallen
  • Flexibeler maken van het bezit en de rechten van het bestandssysteem
  • Verbeterde beveiliging van ‘clickjacking’
  • Toegestaan met behulp van een willekeurige Magento Admin URL

Daarnaast introduceerde Magento een gratis beveiliging scantool die regelmatig websites van klanten controleert en updates geeft met betrekking tot bekende beveiligingsrisico’s en malware.

Magento 2 en het verbeterd afrekenproces

De huidige kassa in Magento 1 is een kassa in 6 stappen. Magento 2 telt slechts twee stappen, waardoor de procedure eenvoudiger en sneller is voor de consumenten. Bovendien is het nieuwe afrekenproces beschikbaar voor ongeregistreerde bezoekers. Gebruikers die een account hebben, worden automatisch geïdentificeerd aan de hand van hun e-mailadres.

Met de Magento upgrade van Magento 1 naar Magento 2 zijn handelaren in staat om de aankoopmodule – de zogeheten Instand Purchase – te gebruiken die het mogelijk maakt om bestellingen in enkele seconden af te ronden en te plaatsen, zonder dat ze nog het hele afrekenproces moeten doorlopen. Tijdens de registratie van gekochte producten, kunnen ze eerder opgeslagen gebruikte betalingsgegevens en verzendingsinformatie bekijken. Andere stappen om af te rekenen kunnen hierdoor worden overgeslagen.

Ons stappenplan voor een succesvolle Magento 2 migratie

1. Inventarisatie

Samen kijken wij welke extensies, modules, integraties en maatwerk uw huidige webshop heeft. Vervolgens bespreken wij de nieuwe wensen en functionaliteiten die u wilt hebben in de nieuwe omgeving.

2. Extensies en thema’s

Omdat Magento 2 een heel nieuw systeem is moet het thema opnieuw ontwikkeld worden. Houd er ook rekening mee dat eerder aangekochte extensies niet zullen werken binnen Magento 2. U kunt kijken of de ontwikkelaars een nieuwe versie voor Magento 2 hebben gelanceerd. Anders moet u overwegen om een andere extensie te gebruiken.

3. Start ontwikkeling

Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van uw nieuwe Magento 2 webshop. Wij implementeren de gewenste modules en configureren de webshop. Vervolgens gaan wij aan de slag met design en lay-out.

4. Datamigratie

Wij migreren uw huidige data. Attributen, categorieën, producten, klantengegevens en bestellingen worden gemigreerd naar de nieuwe omgeving.

5. Testen

Voordat wij u laten testen, is uw webshop al helemaal door ons getest. Wij checken performance, snelheid, betalingen en analyseren de gehele webshop. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om alles nog een keer goed door te testen.

6. Live

Wij migreren de laatste nieuwe data van uw oude webshop. Hierna zetten wij uw nieuwe webshop live. Wij laten u natuurlijk niet aan uw lot over. Zo zullen er altijd vragen zijn, nieuwe wensen komen. Wij helpen u graag wanneer de opdracht gerealiseerd is voor hulp, onderhoud of uitbreidingen van uw webshop.

Waarom door ons uw Magento webshop te laten migreren?

Wij zijn professionele Magento specialisten, die gebruik maken van het Magento B2B/B2C e-commerce platform om bedrijven verder te helpen hun klantenbetrokkenheid te verhogen en hun conversiepercentage te verbeteren.

Indien u belangstelling heeft om te overstappen naar Magento 2, staan onze ervaren gecertificeerde Magento ontwikkelaars voor u klaar. Neem contact via het contactformulier voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.