magento seo

Magento 2 SEO voordelen

Magento twee biedt vele voordelen ten opzichte van andere systemen. Ook op het gebied van SEO zijn er vele voordelen wanneer u gebruik maakt van Magento 2. Zo kunt u de website steeds beter zichtbaar maken door zoekmachine optimalisatie. In dit artikel nemen we u mee in de Magento SEO voordelen.

Belangrijke bron van verkeer

Organisch verkeer is een belangrijk onderdeel van het totale verkeer. Daarom is het goed om bezig te blijven met het optimaliseren van uw website voor relevante zoekwoorden.

Dat kan soms lastig zijn door de vele termen die u in blogs voorbij ziet komen zoals canonical tags, meta tags, rich snippets, xml sitemap, title tags of duplicate content.

Magento 2 biedt verschillende voordelen om u hierbij te helpen. Met verschillende magento seo extensies en andere handige tips kun jij uw online aanwezigheid verhogen.

Standaard Magento SEO voordelen

Beheren van de URL-structuur

Er zijn vele mogelijkheden om de URL structuur van de website aan te passen. U kunt de standaarden goed neerzetten waardoor de website een logische en duidelijke structuur krijgt. Dat is voor zowel de gebruiker als Google een positief signaal. Bijkomende bonus is dat u de website ook wanneer deze groter wordt goed overzichtelijk kunt houden.

Voor producten is het daarbij mogelijk om het categoriepad te volgen in de URL in plaatsen van alleen /product/naam-product. Hierdoor komen ook uw productpagina’s in een logische structuur terecht wat Google helpt te bepalen waar uw pagina over gaat op uw Magento webshop. De SEO vriendelijke url’s helpen daarbij.

Technische SEO basis

Er zijn ook veel mogelijkheden om in de basis veel technische aspecten van SEO goed te zetten. Er zijn mogelijkheden om de robots.txt, xml sitemap, html sitemap en indexatie per pagina aan te geven. Hierdoor kunt u gemakkelijk de basis voor het laten indexeren van uw website goed zetten waardoor Google op de juiste plekken op uw website komt en niet op de verkeerde.

Magento 2 structured data

Een waardevolle toevoeging aan Magento 2 is het gebruik van Microdata, waardoor alle productpagina’s standaard beschikken over deze functie. Dit resulteert in het tonen van sterbeoordelingen in zoekresultaten wanneer er reviews zijn ontvangen. Helaas biedt Magento geen opties om dit direct aan te passen. Als u extra elementen wilt toevoegen aan de Magento 2 structured data om dit in zoekresultaten te tonen, moet u deze zelf implementeren of gebruikmaken van een extensie.

On page SEO voordelen in Magento

Op het on page vlak zijn de voordelen wat summier. U kunt de basis wel aanpassen, maar daar houdt het ook wel mee op. Denk daarbij aan de URL, Meta keywords en de Meta tags, de meta title (title tag) en meta omschrijving (meta description). Het is aan te raden om dit uit te breiden met SEO extensies zodat u meer opties hebt om een pagina te optimaliseren.

Automatiseren van meta tags

Een deel van deze tags kunnen ook geautomatiseerd worden in Magento. Dit is vooral een handige functie wanneer u veel productpagina’s hebt. Zo hoeft u niet voor elk product nieuwe meta tags te schrijven maar kunt u dit allemaal automatisch laten doen.

Afbeeldingen

Het optimaliseren van afbeeldingen speelt een cruciale rol in de snelheid van uw webshop, wat direct invloed heeft op de vindbaarheid ervan. Een snellere Magento-shop verbetert de gebruikerservaring en wordt beloond door zoekmachines. Op dit moment bieden Magento 1 en 2 nog geen functies om afbeeldingen te optimaliseren voor snelheid en bestandsgrootte in relatie tot zoekmachines.

Krijg meer functionaliteiten met handige Magento SEO extensies

Met extensies krijgt u meer opties op bijvoorbeeld het gebied van canonical urls, titel tags en meta titels im het algemeen. Een aantal goede en populaire plug ins zijn:

  1. SEO Suite Ultimate door Mageworx: Deze SEO-extensie biedt tools voor het optimaliseren van metadata, canonieke url’s, rich snippets, het beheren van redirects, het genereren van HTML- en XML-sitemaps en meer.
  2. SEO Toolkit door Amasty: Met deze extensie kunt u metadata optimaliseren, rich snippets toevoegen, SEO-analyses uitvoeren, HTML- en XML-sitemaps genereren, redirects beheren en meer.
  3. SEO Extension door Mageplaza: Deze extensie biedt functies zoals het optimaliseren van metadata, het genereren van XML-sitemaps, het verbeteren van interne links, het toevoegen van rich snippets en het beheren van canonical tags.
  4. Advanced SEO Suite door Mirasvit: Deze extensie omvat functies zoals het optimaliseren van metadata, het genereren van HTML- en XML-sitemaps, het toevoegen van rich snippets, het beheren van canonical tags en meer.

Welke het beste bij uw website past hangt van verschillende factoren af zoals de functionaliteiten die u zoekt en het budget dat u hebt voor de extensies.

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Benieuwd naar alle mogelijkheden of op zoek naar hulp? Neem dan contact met ons op. Als Magento specialist helpen we u graag op weg met een goed advies!