Magento vs WooComerce

Magento vs Woocommerce

Magento 2 of WordPress?

Een Magento of WordPress webshop. Wanneer u een (nieuw) e-commerce platform wilt laten bouwen zijn er verschillende systemen waarop dit kan worden gedaan. Het kan daardoor lastig zijn om te kiezen welk systeem het beste bij uw wensen en eisen past. In dit blog zetten we Magento 2 en WordPress tegenover elkaar.

De juiste keuze maken voor uw onderneming

Magento 2 vs WordPress: zijn zonder twijfel de twee meest populaire CMS systemen ter wereld, met honderdduizenden gebruikers die elke maand voor deze e-commerce platforms kiezen. En niet zonder reden, de platformen beschikken allebei over enorm veel functionaliteiten en opties. Dat maakt beide systemen erg geschikt voor een e-commerce platform.

Magento vs Woocommerce: overzicht van beide platforms

Voor het grootste deel zijn zowel Magento als WordPress gebouwde online winkels die de meest elementaire E-commerce functionaliteit bevatten, zoals productadministratie, betalingsverwerking, enzovoort. Ze verschillen echter op veel manieren van elkaar. 

Magento Adobe Commerce

Wat is Magento? (Magento Adobe Commerce)

Magento is een van de krachtigste open-source e-commerceplatformen waarmee bedrijven eenvoudig online webshops kunnen bouwen en beheren. Met zijn robuuste functies, schaalbaarheid en aanpasbare sjablonen stelt het bedrijven van elke omvang in staat om hun online verkoop naar een hoger niveau te tillen. Of u nu uw eerste online webshop wilt lanceren of uw bestaande bedrijf wilt uitbreiden, deze e-commerce-oplossing kan u helpen uw doelen te bereiken. Enkele grote merken, waaronder Coca-Cola, Ford en Samsung, hebben inspirerende e-commerce-webshops draaien op Magento. 

Deze e-commerce-oplossing biedt verschillende versies waaruit verkopers kunnen kiezen: Magento Open Source en Magento Commerce. 

Belangrijke kenmerken van Magento:

 • Het beste e-commerceplatform voor meerdere winkels (multi store)
 • E-commerce gericht met ongelooflijke schaalbaarheid
 • Meerdere versies met Enterprise, Open Source, Cloud en andere producten
 • Enorme community van kwaliteitsontwikkelaars en hoogwaardige bureaus
 • Grote hoeveelheid kant-en-klare functionaliteit
 • Sterke B2B E-commerce mogelijkheden
 • Sterke product data mogelijkheden voor grote en complexe catalogi
 • Meer geavanceerde betalings- en verzendmogelijkheden
 • Krachtigere promotiemogelijkheden
 • Ondersteunt een oneindig aantal producten.
 • API’s die snel zijn en kunnen communiceren met elke oplossing van derden zijn inbegrepen
 • Beheerinterfaces en product productietools die gemakkelijk te gebruiken zijn

Als u naar Magento wilt verhuizen of een nieuwe Magento webshop wilt laten maken, neem dan gerust contact met ons op.

WooCommerce

Wat is WordPress Woocommerce?

WordPress is net als magento ook een open source platform. Met het systeem kunnen allerlei soorten websites worden gemaakt. Van simpele blogs tot ingewikkeld e-commerce platformen. WordPress is erg gebruiksvriendelijk waardoor u geen diepgaande technische kennis nodig heeft om in het systeem te werken. Omdat het open source is wordt het ook steeds verbeterd en is de beveiliging up to date als u de updates doorvoert.

Belangrijke kenmerken van WordPress:

 • Een uitgebreid uitbreidingssysteem, gebaseerd op de WordPress-plug-instructuur, is bij de softwaresuite inbegrepen.
 • Biedt een groot aantal betaalde en gratis thema’s.
 • Makkelijk om mee te beginnen
 • Lagere leercurve
 • Werkt goed met op inhoud gerichte sites die gebruikmaken van WordPress CMS-mogelijkheden
 • Groot aantal thema’s om uit te kiezen
 • Geweldig voor sites die inhoud verkopen zoals eBooks, podcasts, enz.
 • Veel gratis plug-ins beschikbaar
 • In de meeste gevallen goedkoper om te hosten
 • Grootste open source-community en gebruikersbestand van elk platform

Als u naar WordPress Woocommerce wilt verhuizen of een nieuwe WordPress webshop wilt laten maken, neem dan gerust contact met ons op.

De verschillen tussen Magento 2 vs wordpress

Schaalbaarheid

Hoewel beide systemen Magento 2 vs WordPress erg geschikt zijn om te schalen zit hier wel een verschil in. Waar WordPress ook goed geschikt is voor kleinere websites kan het tegen limieten van het schalen aanlopen. Magento is echt gebouwd voor grote e-commerce websites waardoor de schaalbaarheid bij dit systeem hoger ligt zonder dat er problemen komen. Het kan ingewikkelde prijsstructuren voor duizenden producten ondersteunen. WordPress kan moeite krijgen met deze schaal, maar is wel weer beter geschikt voor de kleinere webshops. Bedenk dus goed wat het groeiplan van uw webshop is voor de komende jaren wanneer u een keuze maakt.

Gebruiksvriendelijkheid

Magento is ten opzichte van WordPress een stukje ingewikkelder om te onderhouden. Door de vele functionaliteiten kan het lastig zijn om alles goed in te regelen en aan te maken. Bij WordPress is dit makkelijker waardoor voor beginners het vaak gemakkelijker is om een WordPress webshop te bouwen. U kan zonder veel technische kennis gemakkelijker blogs, producten en nog veel meer aanmaken. Bent u al wel wat technischer onderlegt dan kunt u met Magneto ook prima uit de voeten.

Als u uw website bij ons laat bouwen krijgt u uiteraard in beide systemen een training zodat u overweg kunt met alle opties en functionaliteiten die het systeem biedt.

Extensies, plug ins en koppelingen

Door de populariteit van beide platformen zijn er veel extensies, plug ins en koppelingen beschikbaar voor beide platformen. Met de extensies en plug ins kunt u verschillende functionaliteiten toepassen op uw website. Met de koppelingen kunt u verschillende programma’s aan elkaar linken. Denk bijvoorbeeld aan boekhoudsoftware of voorraadbeheer. Dit is vergelijkbaar voor beide platformen.

Updates en veiligheid

Beide systemen zijn gebouwd op open source software waardoor dit constant doorontwikkeld wordt door developers. Omdat de code open source is blijft het in beide gevallen erg belangrijk om de updates door te voeren. Kwaadwillenden kunnen namelijk de code ook inzien. Bij WordPress is dit eenvoudiger om te doen dan bij een Magento platform. Daar adviseren wij om de hulp van een Magento specialist in te zetten. Bij WordPress is het mogelijk om dit zelf te doen mits de structuur van de webshop niet te ingewikkeld is. Bij veel maatwerk raden wij ook de hulp van een specialist aan.

Prijzen Magento vs WordPress

Zeker niet onbelangrijk is om te weten wat de prijzen voor de verschillende platformen zijn. Bij maatwerk websites is WordPress vaak een voordeligere optie dan Magento. WordPress webshops maken wij vanaf maatwerk van 2199 euro en bij Magento is dit vanaf 5000 euro.

Bij Webdesign for you hebben we standaard pakketten gemaakt waarin de kosten bij een standaard Magento en WordPress website gelijk zijn. Hierdoor kunt u voor een betaalbare prijs een mooie webshop krijgen die snel laad en goed werkt. Zo kunt u zonder meteen een mega investering te doen toch een prachtige webshop hebben. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kiezen voor Magento of WordPress?

Zowel Magento als WordPress hebben verschillende voordelen. Het belangrijkste verschil in de keuze is de mate van technische kennis die aanwezig is, de mate waarin schaalbaarheid nodig is voor uw webshop en de investering die u wilt doen.

WordPress is een stuk gebruiksvriendelijker en makkelijk om zelf te beheren. Het is geschikt wanneer u nog in een vroegere fase van uw bedrijf zit. Voor de kleinere ondernemingen is WordPress vanwege de kosten en de mogelijkheid tot eigen onderhoud een goede optie. Wanneer de webshop groeit en tegen de limieten van de schaalbaarheid aanloopt kan het uiteindelijk nodig zijn om over te stappen naar Magento.

Magento is een ingewikkeldere optie waarbij wel een veel meer mogelijkheden zijn. Wanneer u een goede Magento webshop heeft zit u goed voor de langere termijn. Ook wanneer er een sterke groei is. Wel liggen de kosten hoger en raden we aan om voor het onderhoud een Magento specialist in te schakelen.

De keuze hangt dus erg af van de fase waarin uw bedrijf zit, de mate van technische kennis en de investering die u wilt doen in uw website. Heeft u nog vragen over de keuze of een van de opties? Neem dan gerust contact met ons op. We staan u graag te woord met een goed advies.

Waarom Webdesign for you?

Wij kunnen u helpen met een WordPress webshop en een Magento weshop. We hebben de kennis in huis om naast het bouwen ook de hosting en het beheer te doen. Zo heeft u zelf geen omkijken naar deze technische aspecten en kunt u zich focussen op de groei van uw webshop.

Wij bieden verschillenden pakketen waarmee u binnen 2 weken een webshop online heeft (voor maatwerk is dit 28 dagen) zo kunt u snel starten met uw nieuwe webshop. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.