Magento vs WooComerce

Magento vs Woocommerce

De juiste keuze maken voor uw onderneming

Magento vs WooCommerce: zijn zonder twijfel de twee meest populaire e-commerce systemen ter wereld, met honderdduizenden gebruikers die elke maand voor deze e-commerce platforms kiezen. Kleine en middelgrote ondernemingen die nieuw zijn op het platform, weten niet zeker welke van de twee platforms het meest geschikt is voor hun behoeften. In dit bericht, met een volledige vergelijking tussen Magento en WooCommerce, kun je een beslissing nemen op basis van functies, prestaties, beveiliging, kosten, ondersteuning en andere factoren. Dus als je je afvraagt tussen andere platforms, is dit het artikel dat je niet mag missen. Stop niet met de volgende onderwerpen 

Magento vs Woocommerce: overzicht van beide platforms

Voor het grootste deel zijn zowel Magento als WooCommerce gebouwde online winkels die de meest elementaire E-commerce functionaliteit bevatten, zoals productadministratie, betalingsverwerking, enzovoort. Ze verschillen echter op veel manieren van elkaar. 

Magento Adobe Commerce

Magento Adobe Commerce

Magento wordt door veel online retailers als het beste open-source e-commerce platform beschouwd. Magento is het ideale e-commerceplatform voor middelgrote tot grote bedrijven die veel verkeer verwerken en uitzonderlijke technische, installatie- en aanpassingsondersteuning nodig hebben. 

Een ander voordeel van het gebruik van Magento is de verscheidenheid aan compatibele plug- ins en extensies die u kunt gebruiken. Hierdoor biedt dit platform consumenten vrijheid en onbeperkte schaalbaarheid.

Er zijn drie Magento-versies beschikbaar, waarvan de Community-editie een gratis oplossing is voor het midden- en kleinbedrijf. De andere twee tegen betaling: Magento Commerce (Magento 2 Enterprise) en Magento Commerce Cloud. Elke editie heeft zijn eigen set functies.

Belangrijke kenmerken:

 • Het beste e-commerceplatform voor meerdere winkels (multi store)
 • E-commerce gericht met ongelooflijke schaalbaarheid
 • Meerdere versies met Enterprise, Open Source, Cloud en andere producten
 • Enorme community van kwaliteitsontwikkelaars en hoogwaardige bureaus
 • Grote hoeveelheid kant-en-klare functionaliteit
 • Sterke B2B E-commerce mogelijkheden
 • Sterke product data mogelijkheden voor grote en complexe catalogi
 • Meer geavanceerde betalings- en verzendmogelijkheden
 • Krachtigere promotiemogelijkheden
 • Ondersteunt een oneindig aantal producten.
 • API’s die snel zijn en kunnen communiceren met elke oplossing van derden zijn inbegrepen
 • Beheerinterfaces en product productietools die gemakkelijk te gebruiken zijn

Als u naar Magento wilt verhuizen of een nieuwe Magento webshop wilt laten maken, neem dan gerust contact met ons op.

Woocommerce

WooCommerce

Als u veel met WordPress werkt en daar nog een eCommerce-functionaliteit aan wilt toevoegen, dan is WooCommerce iets voor u.

WooCommerce wordt beschouwd als een van de beste open-sourceplatforms voor e-commerce winkels voor startups. Hiermee kunt u uw online winkel opzetten en onderhouden zonder technische vaardigheden. De gebruiksvriendelijke beheerdersinterface heeft het ongelooflijk populair gemaakt bij veel winkels.

Als u vertrouwd bent met de WordPress-beheerdersinterface, is WooCommerce een uitstekende keuze voor uw bedrijf. Zoals bij elke open-sourceoplossing, zouden bedrijven moeten betalen voor extensies en sjablonen om aangepaste functies te krijgen met deze open-source e-commerce oplossing.

Belangrijke kenmerken:

 • Een uitgebreid uitbreidingssysteem, gebaseerd op de WordPress-plug-instructuur, is bij de softwaresuite inbegrepen.
 • Biedt een groot aantal betaalde en gratis thema’s.
 • Makkelijk om mee te beginnen
 • Lagere leercurve
 • Werkt goed met op inhoud gerichte sites die gebruikmaken van WordPress CMS-mogelijkheden
 • Groot aantal thema’s om uit te kiezen
 • Geweldig voor sites die inhoud verkopen zoals eBooks, podcasts, enz.
 • Veel gratis plug-ins beschikbaar
 • In de meeste gevallen goedkoper om te hosten
 • Grootste open source-community en gebruikersbestand van elk platform

Als u naar WordPress Woocommerce wilt verhuizen of een nieuwe WordPress webshop wilt laten maken, neem dan gerust contact met ons op.

Magento vs Woocommerce: wat is het verschil? 

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid ligt niet buiten bereik voor Magento, een solide e-commerce platform met een sterke basis. De realiteit is dat dit platform honderdduizenden producten tegelijkertijd kan hosten. Met Magento 2 kunt u vertrouwen op Varnish Cache, de toonaangevende caching-engine waarmee u uw online winkel kunt laten groeien zonder afbreuk te doen aan de snelheid en betrouwbaarheid. Interessant is dat de installatie van nieuwe functies of algoritmen geen effect heeft op de prestaties van uw website.

Afgezien daarvan is een grote verscheidenheid aan statistische tools van derden, zoals Google Analytics, New Relic en MixPanel, compatibel met Magento 2. Het is het krachtigste eCommerce-platform in termen van het identificeren van toekomstige trends, en het biedt essentiële gegevens die kunnen worden gebruikt om een bedrijf op of af te schalen.

In vergelijking met Magento heeft WooCommerce een lagere schaalbaarheid. Het is de vraag of de beschikbare bronnen op uw WordPress-hostingaccount voldoende zijn. Doorgaans krijgen consumenten een scala aan opties van hostingbedrijven te zien, waaronder de mogelijkheid om een dedicated server aan te schaffen.

Extensies en plug-ins 

Magento heeft meer dan 3500 extensies, die zijn onderverdeeld in tal van gebieden, zoals: Boekhouding en financiën, inhoud en aanpassingen, klantenondersteuning, marketing van betalingen en beveiliging. Alle applicaties en add-ons zijn op maat gemaakt en ontwikkeld in overeenstemming met Magento 2-vereisten. 

Aan de andere kant biedt WooCommerce, dat bovenop WordPress draait, je ook toegang tot meer dan 55.000 gratis WordPress-plug-ins en thema’s. Producten, winkelbeheer, promotie, betalingen, verzending, verbetering en abonnement kunnen allemaal worden aangepast in uw eCommerce-winkel. 

SEO & Marketing

Vanaf nu is Magento 2 absoluut de beste e-commerce oplossing die op de markt verkrijgbaar is. Het is mogelijk om op deze pagina de meeste essentiële componenten te vinden die nodig zijn om de zichtbaarheid van uw website in zoekmachines te verbeteren, zoals URL-wijziging, 301-omleidingen en Canonical Tags, om de zichtbaarheid van uw website in de zoekresultaten van zoekmachines te maximaliseren. Een pluspunt is dat het een ingebouwde sitemap en Google-tools heeft, terwijl WooCommerce het gebruik van plug-ins vereist om deze functies te bereiken.

Bij het vergelijken van de SEO-functies van WooCommerce versus Magento, is Magento 2 uitgerust met een geavanceerde SEO-toolset die is geïntegreerd in het kernplatform, wat zou helpen bij het promoten van uw rankings in zoekmachines. Daarnaast genereert Magento 2 een marketingmenu voor het beheren van promoties, berichten, door gebruikers gegenereerde SEO en het maken en verspreiden van inhoud. Het feit dat blogfunctionaliteit niet standaard wordt geleverd in Magento 2 en dat je hiervoor een aangepaste blogextensie moet installeren, is iets waar je rekening mee moet houden.

WooCommerce daarentegen erft de SEO-functie van het WordPress-platform en als gevolg daarvan is het vooraf geladen met een aantal indrukwekkende SEO-functies.

Ondersteuning

Zowel Magento als WooCommerce hebben een grote gemeenschap van gebruikers over de hele wereld die bereid zijn winkeleigenaren te helpen wanneer ze in moeilijkheden komen.

Magento ondersteuning varieert aanzienlijk, afhankelijk van de versie die u gebruikt. Gebruikers van de Magento Community mogen alleen de officiële documentatie en community’s raadplegen en om hulp vragen, en geen andere bronnen. Dit zijn de meest geraadpleegde bronnen: het Magento Help Center, de Magento DevDocs, de Magento Forums en technische blogs die worden onderhouden door gecertificeerde Magento-partners.

Daarentegen zullen WooCommerce gebruikers niet zoveel hulp krijgen als degenen die de Magento Community-editie gebruiken. 

Veiligheid

Als het gaat om websitebeveiliging, moet het beschermen van uw webshop tegen veiligheidsrisico’s prioriteit nummer één zijn. Dit wordt bereikt door zijn vermogen om zowel uw website als uw klantgegevens te beveiligen tegen de exploitatie van cyberaanvallen.

Er zijn mogelijk geen significante beveiligingsproblemen gevonden in WordPress of WooCommerce. Het is redelijk om aan te nemen dat de kern van dit systeem goed is getest. Maar, derde partijen zijn bezig met het opzetten van extensies, er zullen problemen zijn.

Ondertussen heeft Magento zelf de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat zijn winkels zeer veilig zijn. Magento biedt webwinkeliers een verhoogde beveiliging door het gebruik van gespecialiseerde beveiligingsupdates die regelmatig worden gepubliceerd.

Als extra bonus zijn er verschillende ingebouwde beveiligingsfuncties beschikbaar om te helpen bij de bescherming van Magento-installaties en -beheer. Meer specifiek kunnen deze oplossingen het wachtwoordbeheer verbeteren, het vermijden van cross-site scripting-aanvallen en clickjacking-kwetsbaarheden vergroten en flexibelere eigendom en machtigingen van het bestandssysteem aannemen.

Prijzen Magento vs Woocommerce

Bij het kiezen tussen Magento vs WooCommerce, is een van de belangrijkste factoren om te overwegen de prijs. Er zijn aanzienlijke verschillen tussen een onafhankelijk e-commerceplatform en een e-commerceplatform van derden.

WooCommerce 

WooCommerce is een gratis plug-in die kan worden gedownload; wijzigingen om de limieten van de plug-in te omzeilen zijn echter vaak prijzig (sommige vereisen zelfs een jaarabonnement). WooCommerce daarentegen biedt minder fundamentele eCommerce-functionaliteit dan het gratis Magento-alternatief. Welke optie is daardoor het voordeligst voor uw bedrijf?

Magento 

We weten allemaal dat Magento nu drie edities aanbiedt die bekend staan als Magento Open Source (Magento 2 Community), Magento Commerce (Magento 2 Enterprise) en Magento Commerce Cloud. In tegenstelling tot de obscure prijzen van WooCommerce, maakt Magento de totale eigendomskosten (TCO) zo transparant mogelijk, waardoor bedrijven hun online migratie met het grootste gemak kunnen plannen en voorbereiden.

WooCommerce is ongetwijfeld voordeliger dan Magento, maar naarmate het aantal klanten groeit en uw bedrijf groeit, zullen er uitdagingen ontstaan. Als gevolg hiervan worden middelgrote tot grote organisaties aangemoedigd om Magento te gebruiken vanwege de uitstekende schaalbaarheid van elke gekozen versie. Hetzelfde advies geldt als uw bedrijf een specifiek groei- en ontwikkelingsdoel heeft gesteld.

Magento vs WooCommerce: welke wint de strijd? 

Zowel Magento als WooCommerce hebben hun eigen voordelen, maar hun beoogde doelgroepen verschillen zeker veel van elkaar. Voordat u uw bedrijf op een van deze twee platforms gaat bouwen, moet u erachter komen wat voor soort bedrijf u wilt runnen.

WooCommerce is gemakkelijker te leren voor nieuwe gebruikers – vooral als ze al bekend zijn met WordPress – omdat het intuïtiever is. De oplossing is met name het meest geschikt voor kleine ondernemingen die een gemiddelde mate van schaalbaarheid en functionaliteit nodig hebben, evenals beveiliging.

Magento daarentegen wordt doorgaans beschouwd als een meer geavanceerde eCommerce-oplossing voor complexere eCommerce-sites en installaties. Hulp krijgen van Magento-ontwikkelingsorganisaties met uitgebreide expertise wordt aanbevolen als u een Magento eCommerce-site opzet. 

Conclusie Magento vs WooCommerce

Een winnaar kiezen tussen WooCommerce vs Magento was geen gemakkelijke taak, aangezien geen enkel platform perfect aansluit op de behoeften van elke gebruiker. Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een definitieve beslissing neemt, zoals prestaties, beveiliging, productbeheer en uw totale budget. 

Als u een startup bent in de digitale wereld, heeft u mogelijk ondersteuning nodig van een gedefinieerde visie, budget en vereisten om een geschikt platform te kiezen. Het is raadzaam om ondersteuning te zoeken bij ervaren ontwikkelingsbureaus. En Webdesign For You zijn een van de toonaangevende Magento specialisten op de markt. Met ervaren en gecertificeerde Magento ontwikkelaars zetten we ons in om hoogwaardige producten en diensten te leveren om uw bedrijf effectief te optimaliseren. Neem contact met ons op voor het beste advies.