magento snelheid optimalisatie

Magento snelheid optimalisatie

Een Magento 2 snelheid optimalisatie is essentieel als u wilt dat uw eCommerce-winkel een succes wordt. Gelukkig zijn er enkele manieren waarop zelfs de meest onervaren gebruikers Magento kunnen versnellen.

Het belang van sitesnelheid kan niet worden onderschat. Het is een enorm onderdeel van de kernwaarden van Google voor het web en kan een grote impact hebben op uw SEO– en zoekmachineposities.

Niet alleen dit, maar de gemiddelde internetgebruiker wacht slechts ongeveer drie seconden voordat een site is geladen voordat hij ergens anders heen gaat. Dat betekent dat als de snelheid van uw Magento webshop niet op peil is, uw potentiële klanten daadwerkelijke klanten van uw concurrenten kunnen worden.

Deze twee feiten alleen al ondersteunen het belang van het verbeteren van de snelheid van de Magento-site en deze vervolgens te behouden.

Als u een eCommerce-eigenaar bent zonder enige vaardigheden of ervaring in webontwikkeling, krabt u zich misschien op uw hoofd terwijl u denkt aan manieren om de snelheid van uw site te verbeteren. Daarom is deze gids er om je te helpen!

Hieronder geven we je de meest bruikbare informatie, zodat zelfs de nieuwste en meest onervaren gebruikers kunnen werken aan het repareren van een trage Magento webshops.

Magento snelheid optimalisatie: hoe u uw Magento webshop kunt versnellen

1. Optimaliseer uw server

Gebruik geen gedeelde hosting. Magento staat bekend als een solide, robuust eCommerce-platform . Dat is een van de redenen waarom we er dol op zijn.

De kracht ervan betekent echter wel dat een dedicated server of VPS-hosting vereist is.

Alles minder en je krijgt een trage Magento-website die klanten afwijst.

2. Update naar de nieuwste versie

Magento is geweldig in het leveren van regelmatige updates en prestatieverbeteringen voor het platform.

Dat betekent echter wel dat u uw site moet updaten naar de nieuwste versie. Elke update en nieuwe versie van Magento brengt prestatieverbeteringen en upgrades. Dus als u niet de nieuwste versie gebruikt, zijn de prestaties niet meer optimaal.

Als u niet regelmatig bijwerkt, kunt u ook kwetsbaarder worden en meer openstaan ​​voor bugs die de site breken, dus op de hoogte blijven van updates is enorm belangrijk.

3. Audit extensies van derden

Extensies zijn een grote aanwinst voor elke Magento webshop. Ze breiden de functionaliteit van uw webshop uit, verbeteren de basiscode en zorgen ervoor dat uw winkel zich onderscheidt van de rest.

Als u echter meerdere extensies gebruikt, kan het zijn dat sommige een negatieve invloed hebben op de snelheid van uw Magento webshop.

Als u problemen ondervindt met de snelheid van de site, kan het uitvoeren van een controle van uw extensies een manier zijn om de situatie te verhelpen.

Probeer dit:

  • Schakel elke extensie één voor één uit en wis de caches.
  • Test uw site en controleer alle paginatypen, inclusief de startpagina, productpagina’s en de kassa.

Als uw site sneller wordt wanneer een bepaalde extensie is uitgeschakeld, heeft u waarschijnlijk de boosdoener van uw trage sitesnelheid gevonden.

4. Schakel caching in

De volgende eenvoudige stap is om caching in te schakelen.

Ga hiervoor naar het backend-menu. Ga naar Systeem > Cachebeheer en vink alle opties aan. Alle rijen moeten groen zijn in de statuskolom en INGESCHAKELD zeggen.

Je kunt ook Varnish Cache inschakelen. Ga vanuit het beheerdersdashboard naar Winkel > Configuratie > Geavanceerd . Onder het tabblad geavanceerd vind je Systeem . Klik hierop en ga naar het gedeelte Cache met volledige pagina . Wijzig de waarde van het veld Caching-toepassing van Ingebouwde cache in Varnish Caching .

Waarom is het inschakelen van caching zo belangrijk? We beloven dat we hier niet te technisch zullen worden. Een cache is waar informatie over een webpagina wordt opgeslagen.

Wanneer een klant een webpagina meerdere keren bezoekt, kan de browser de bestanden onthouden die hij de eerste keer heeft opgehaald, in plaats van dat hij de bestanden opnieuw van de server moet halen. Dit kan uiteraard helpen om de zaken te versnellen.

5. Schakel platte categorieën en producten in het backend

Een andere manier om uw Magento webshop te versnellen, is door platte categorieën en producten in te schakelen. Dit is eenvoudig te doen en vooral effectief voor winkels met grote productcatalogi.

Navigeer in de backend naar Stores > Configuration > Catalog > User Flat Category. Verander het antwoord in ja – en daar heb je het!

Voordat u in paniek raakt, zal het inschakelen van platte categorieën en producten uw site geen kwaad doen. Het heeft allemaal te maken met hoe snel de database kan worden gelezen. Het inschakelen van platte categorieën en producten helpt dit te versnellen.

6. Afbeeldingen optimaliseren

Allereerst is het belangrijk om de beste afbeeldingsbestandstypen voor uw site te selecteren. Als eCommerce-winkel bent u waarschijnlijk sterk afhankelijk van afbeeldingen van hoge kwaliteit om uw producten te laten zien. Je hebt ook je logo om over na te denken.

Het wordt aanbevolen om PNG – afbeeldingen te gebruiken, omdat ze hun kwaliteit behouden, zelfs wanneer ze worden gecomprimeerd, wat ons bij ons volgende punt brengt…

Alle afbeeldingen op uw site moeten worden gecomprimeerd. U kunt dit eenvoudig doen met fotobewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop.

De snelheid van de Magento-site verbeteren: conclusie

Een trage Magento-site is niet ideaal, maar u hoeft zich geen zorgen te maken. De bovenstaande stappen zijn eenvoudig genoeg voor iedereen om te doen, en in de meeste gevallen zullen ze helpen om problemen op te lossen.

Dus, laten we opnieuw capteren. Om de snelheid van de Magento-site te verhogen, moet u het volgende onthouden:

  • Schakel over naar een dedicated server om uw site te hosten.
  • Zorg ervoor dat u bent bijgewerkt naar de nieuwste versie.
  • Controleer uw extensies van derden om eventuele rotte appels te elimineren.
  • Schakel alle caching-opties in het menu Cachebeheer in.
  • Schakel platte categorieën en producten in.
  • Optimaliseer uw afbeeldingen door PNG’s te gebruiken en de bestanden te comprimeren.

Als u deze stappen probeert en nog steeds problemen met de snelheid van de site ondervindt, is het misschien tijd om een ​​professional in te schakelen.

Ons team van vriendelijke, ervaren Magento ontwikkelaars kunnen u helpen met uw problemen met de snelheid van uw site op te lossen. Neem hier contact met ons op.